Ansvarsfullt bruk av skattepengar för jämställdhetsändamål

Hemma i Sverige har vi nyligen fått höra att ”Herr Gårman”-skyltarna bör kompletteras med de något mindre välklingande, men i gengäld mer jämställda, ”Fru Gårman”-skyltar. Detta eftersom diskriminering hittills har fått råda på trafikskyltsfronten.

Danskarna vill inte vara sämre. Klaus Bondam, teknikborgmästaren i Köpenhamn vill byta ut de röda männen i ljussignalerna vid övergångsställena med kvinnor. På grund av den skeva könsfördelningen, har man alltså bestämt sig för att kvotera platserna som trafikssignalfigur.

Borgerrepræsentationen i København kan mønstre et flertal, der vil have udskiftet en del af kommunens lyssignaler. Det er kønsdiskriminerende at der kun er røde og grønne mænd, mener de.

Vad prislappen för detta viktiga projekt, som tveklöst kommer åstadkomma mycket för den danska jämställdheten, landar på är i nuläget oklart.

För övrigt är det tydligen kvinnan som ska stå still, och mannen som ska ta sig någonstans här i världen. Men det är ju petitesser när man vill sända de riktiga antidiskriminerande signalerna.

Det här inlägget postades i Danmark, den heteronormativa patriarkala könsmaktsstrukturen, Den Otålige Reformpolitikern, jämställdhet, kvotering, PK-hysteri, skatt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *