De retour en la Suéde encore une fois

Ja, jag har ju missat några hektiska dagar här hemma under min vistelse i Paris.

Måste först säga att jag har blivit riktigt begeistrad av min resa, och sugen på att på allvar fräscha upp franskan. Köpte för detta ändamål en pocketbok på Charles-de-Gaulle* på hemresan – bara för att. Frankrike är ett trevligt och annorlunda land. Kanske blir det hit jag emigrerar? Nåväl, mer om det en annan gång.

Måste bara uppmärksamma att under min frånvaro har centerpartistiska gräsrötter stämt upp i protest mot att partistyrelsen bestämde sig för att rösta ja till FRA-lagen. Detta strider mot både partiprogram och öppenhetsmanifest, och således mot partimedlemmarnas önskan. Detta är förstås inte demokratiskt hållbart.

centeruppropet har man uppmärksammat detta:

Tyvärr så lever inte partiet som det lär i rikspolitiken. Bottennivån kom när centerpartister mangrant ställde sig upp och röstade igenom det mest antiliberala lagförslaget som har lagts fram för ett demokratiskt parlament i modern tid.

Jag har förstås även själv skrivit upp mig på detta initiativ. Bland kraven finner vi att ett extrating för partiet ska hållas innan utgången av september detta år där övriga krav skall tas upp för behandling, och att det extra rikstinget, i enlighet med tidigare stämmobeslut ska, ge direktiv till riksdagsledningen och partiledning att omedelbart verka för att FRA-lagen hävs.

Dessutom en hel del medialänkar, bildpresentationer av initiativtagarna och annat intressant. Allting uppdateras efterhand.

Et maintenant: Dormir.

* En riktigt dålig flygplats by the way. Varför ligger alla butikerna innan säkerhetskontrollerna? Man får ju inte ta med sig vätskor genom där, ju?!?

Det här inlägget postades i Centern, centeruppropet, FRA. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *