Kan vi segla friheten i hamn?


Befinner mig på Gotland, dit jag kom idag. Tänkte väl titta förbi almedalen, även om det faktiskt inte är det primära syftet med att jag är här egentligen (det syftet stavas semester). Almedalen var förr i tiden Visbys hamn, men på grund av landhöjningen är det nu en park och en damm, utanför ringmuren. Jag noterar att i den nuvarande hamnen har ett skepp seglat in som, i alla fall för mig, symboliserar frihet – Ostindiefararen Götheborg. Skeppet som seglade världen runt för att fullborda en handelsresa till Kina, och för att därigenom främja samarbete och broderskap mellan länder. Det första skeppet sjönk innan det kom i hamn efter sin resa till Kina, men det senare ståtar alltjämt praktfullt då det reser runt från hamn till hamn. Idag rör sig friheten åt rätt håll i Kina. Jag hoppas att symboliken i skeppet kan inspirera de politiker som kommer till Almedalen att se till att detta sker också i Sverige.
Det här inlägget postades i frihet, gotland. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *