Veckan i Visby – En sammanfattning

*VARNING* Detta blogginlägg saknar alla former av politisk analys.

Efter min första politikervecka någonsin, kan jag sammanfatta det hela som följer: It’s some f****d up crazy s**t. Sveriges makthavare, PR-konsulter och journalister samlas och blir kanon tillsammans. Man kan bli konspiratorisk för mindre, och nog konspireras det en hel del under Almedalsveckan. Men samtidigt är det ett fantastiskt symptom på ett öppet samhälle där Svensson kan möta topp-politiker på jämlika villkor, öga mot öga. Och jag själv kan stifta bekantskap med bloggare som jag aldrig tidigare mött IRL.

Nu är inte jag någon gröngöling på Gotland, bara för att jag aldrig besökt politikerveckan. Mina föräldrar är födda på Gotland, och jag har besökt ön nästan varje sommar i mitt liv. Därför är den här te-butiken inget nytt för mig, men jag tycker ändå att det är komiskt, med tanke på det senaste årets debatt, att den ligger på den gata där politikerna rör sig som mest under veckan. Namnet, Kränku, för tankarna till ”kränknings”-debatten och Maciej Zarembas artiklar i DN, till ”Kränk-O” som någon pratade om och, ja, det är helt enkelt bara ett roligt namn. Teet är för övrigt klassiskt och ett besök är obligatoriskt om man åker till Visby.

Vad hände mer, då? Tja, jag var ju på FRA-seminarium som jag skrivit om tre ställen. Efter det var jag trött och gick med några centerkollegor till Kallbadhuset, där rosévin dracks, förträffligt god mat förtärdes och peppande musik framfördes. Det regnade lite emellanåt i Visby, men timingen för detta måste sägas vara förträfflig (förutom för Lars Ohly då möjligtvis). Nästan hela tiden var det uppehåll, tycktes det, i alla fall för mig de dagar jag besökte Almedalen.

Vidare fick jag äran att kliva ombord på Ostindiefararen Götheborg, som jag skrev om här. Det var en härlig upplevelse. Det är inspirerande att se vad människors engagemang kan skapa. Tack för det Johan!


Sist men inte minst blev det, som sig bör, en hel del barhäng och mingel. Detta kan beskådas här ovanför.

Politikerveckan i Visby är väldigt trevlig, inte minst som semester och det ger tillfällen för kontakter som är ovärderliga. Kanske kommar jag tillbaka en annan gång. Only time will tell.

Det här inlägget postades i almedalen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *