Okej. Jag får väl mäkta med en bloggutmaning då.

Har blivit utmanad av den ofrivilligt inlåsta Catti. Och eftersom det har gått över en vecka sen mitt senaste ordentliga blogginlägg, och jag fortfarande inte orkar* skriva något seriöst och analytiskt utan bara mest en massa småskönt nonsens, antar jag härmed denna helt apolitiska utmaning. Here goes.

Regler:

* Posta reglerna först.
* Svara på alla frågor.
* Skicka vidare utmaningen till sex andra bloggare.
* När du postat dina svar, berätta för den som utmanade dig.

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag.

1 Stryka skjortorna som jag tvättade innan jag stack på semester för två och en halv vecka sen, så att jag har något att ta på mig på jobbet imorgon. Det kommer kräva en hel massa vatten.
2 Montera och placera ut de IKEA-prylar jag köpt för ökad trevnad i hemmet, samt fundera på ommöblering.
3 Planera inför de kommande veckorna, som tyvärr kommer innebära en del resande (det är nog nu!)
4 Lyssna igenom en ny polares bands låtar för att kunna ge honom ett rättvist och konstruktivt utlåtande.
5 Lira piano, ta ett glas vin och somna framför TV:n. Förhoppningsvis.

Vad gjorde du för tio år sedan?

Hade en smådöd period i väntan på att till vintern få rycka in. Hade ett hopplöst distansförhållande som förstås dog. Grubblade och blev introvert. Jobbade på telemarketing-företag. Deltid. Rekommenderas inte. Funderade på vad jag ville göra med mitt liv. Kom inte på det förrän senare. Lirade en massa elgitarr. Började läsa politiska texter.

Ställen du bott på?

1 Järfälla, Stockholm. Born and raised.
2 Norrtälje. Ett år, lumpen. Fast bara i veckorna. På helgerna var jag så mycket mambo att klockorna stannade. Åkte för övrigt aldrig hem i uniform. Var ingen stridspitt med andra ord.
3 Lappis, Stockholm. 2½ märkliga år vid Stockholms universitet, blev något av en koloni-känsla när man dessutom bodde inpå skolan.
4 Lund. Pluggade där också, alldeles för många år.
5 Malmö. Fick jobb i Köpenhamn och flyttade hit. Bor här fortfarande. Vi får se hur länge, men har inga planer på att flytta härifrån i nuläget i alla fall.

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?

(En biljon = 1000 miljarder = ca 40% av Sveriges årliga BNP.)

1 Starta en stiftelse som syftade till att stävja fattigdom och elände (jo, faktiskt helt ärligt! Vad fan ska jag med tusentals miljarder till?)
2 Starta ett fåfänge-projekt, typ starta ett whisky-destilleri, eller Gud vet.
3 Göra en film. Eller en skiva. Eller skriva en bok. Men vet inte om jag skulle sluta jobba. I alla fall inte innan jag kom på någon ännu mer självförverkligande sysselsättning.
4 Bjuda alla jag känner på århundradets spritfest på Empire State Buildings festvåning (inklusive inflygningar).
5 Köpa en bil.

Okej. Nu har jag skrivit mitt. Jag bollar vidare till Laszlo, Hanna, Therese, Aqurette, Volkan och Tim. Mina ursäkter i förskott till er alla.

* Det är faktiskt sant, jag är helt psykiskt slut, vilket är ett tecken på att jag inte fått ta igen mig under semestern…! För att kunna formulera i ord sådana tankar som är djupare än banala resereferat, krävs en utvilad hjärna. Imorgon börjar jobbet igen, hoppas kunna slippa all stress då… Nä, men allvarligt talat: Det händer viktiga och allvarliga saker att skriva om just nu, och jag ska snart ta och skriva mer djuplodande texter. Men just nu känns detta som ett bra sätt att ta sig an min tillfälliga skräck för analys – istället för att sky den, omfamnar jag den. Det ska inte bli någon vana. Hedersord.

Det här inlägget postades i Bloggen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *