BorgarUppropet bildas, med två ledamöter från centerpartistiets styrelse!

Ja, jag vet: ”Borgare” brukar användas som skällsord av vänstern. Men jag anser att det är dags att ta tillbaka detta ord. Vi är ju borgerliga…? Och eftersom vi redan har CenterUppropet, känns ju BorgarUppropet (i alla fall i mitt huvud) logiskt, och hyfsat klatschigt. Nåja, vi får se om det namnet får fäste. Viktigare än det, är hursomhelst följande:

Representanter för motståndet till FRA-lagen inom allianspartierna skriver idag på DN Debatt om det nya samarbetet, och det nya uppropet på borgerligtnej.se!

Det finns fortfarande alla möjligheter att vända om detta opinionsmässiga katastrofprojekt. Centerpartiet har redan visat att intern debatt och öppenhet kan frodas. Nu kan allianspartierna också visa att man kan samarbeta kring själva opinionsbildningen och debatten, och med det kan alliansen gå stärkt ur detta! Förutsatt att man kommer fram till att FRA-lagen skall avskaffas, självfallet.

Det glädjer mig för övrigt stort att centerpartiet som enda parti i listan minsann har med inte en utan två ledamöter från självaste partistyrelsen: Jonny Lundin och Muharrem Demirok. Jag tror att denna opinion finns även i övriga partier, men den interna debatten har kanske inte kommit lika långt där. För mig personligen är det fullständigt uppenbart att det opinionsarbete som vi i centerpartiet i allmänhet, och centeruppropet i synnerhet (m.fl. interna kritiker) har gett resultat. Det är jag mycket stolt över. Stockholmscenterns ledare Per Ankersjö står som ”interimistisk ordförande” för det nybildade nätverket. Även Magnus Anderson från CUF och Erik Hultin från centeruppropet skriver under artikeln.

Jag är mer hoppfull än på länge.

Jag saknar dock MUF:s Niklas Wykman, och vill gärna höra hans motivering för att inte skriva på detta. Fast ännu hellre ser jag förstås hans påskrift. Magnus delar min analys av glädje över centerpartistiska styrelseledamöter och besvikelsen över den uteblivna muf-ordföranden (Niklas skriver dock klokt här).

Det här inlägget postades i Alliansen, Centern, centeruppropet, FRA. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *