Kan inte annat än instämma…

… i det som Centeruppropets Markus Berglund, m.fl. centerpartister skriver i DN idag.

För centerpartiet som har blivit den starkaste försvararen av frihetliga värderingar riskerar lagen att tillintetgöra tio år av ideologisk utveckling och driva bort partiets liberala väljare. Lagen måste rivas upp och skickas tillbaka till ritbordet genom att tillsätta en blocköverskridande parlamentarisk utredning. Sverige behöver en bra och rättssäker signalspaning.

FRA-lagen strider mot partiets värderingar och mot väljarnas vilja då de röstade fram oss till Sveriges tredje största parti. Centern fick stöd därför att vi står upp för liberala kärnvärden, då övriga borgerligheten präglas av paternalism och social ingenjörskonst (fp), eftergifter till socialdemokratin (m) och konservatism (m och kd). Partiets ja till FRA-lagen strider mot dessa värderingar, och hotar sända liberala väljare – många unga människor och partiets framtida väljarbas – till folkpartiet eller, i värsta fall, soffan.

Det här inlägget postades i Centern, centeruppropet, FRA, Liberalism. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *