Nyliberalism och konservatism i finanskrisen

Johan Norberg skriver idag ett svar på Roland Poirier Martinssons konservativa attack på honom och nyliberaler i stort. Det visar sig att hans analys stämmer väldigt väl överens med den jag själv gjorde (om än mer stringent, förstås) i dessa två inlägg. Mycket bra skrivet, till och med för att vara Johan.

För övrigt tycker jag att det är tragikomiskt, men ändå symptomatiskt, att somliga i vänstern är så okunniga att de inte kan skilja på konservativa och nyliberaler:

Nu börjar till och med nyliberalerna tala illa om nyliberalismen, Timbros Roland Poirier Martinsson skriver att nyliberalismens härjningar lett till finanskrisen samt att det nyliberala människoföraktet är ett allvarligt problem.

Kamma dig, Jinge! Johans artikel illustrerar väldigt väl skillnaden mellan konservatism och liberalism. Varsågod och läs! Den dag Poirier Martinsson kommer ut som liberal ska jag nämligen äta upp min gamla hatt.

Det här inlägget postades i finanskrisen, Johan Norberg, konservatism, Liberalism. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *