Vad är det som händer med USA?

Nu börjar jag för första gången på allvar bli riktigt orolig för att USA, som följd av finanskrisen, kommer gå i spetsen för en långtgående avliberalisering av debatten och socialisering av ekonomin.

Läser nämligen att FED nu utan säkerhet vill kunna låna ut pengar till krisdrabbade företag. Allt för att råda bot på krisen. Men det kommer få en motsatt effekt och ge lån till företag som absolut inte förtjänar det. Att på statlig väg understödja företag som inte har inneboende bärkraft – lågkonjunktur eller ingen lågkonjunktur – är socialism.

Det hör inte hemma i USA.

Det blir nämligen skattebetalarna som får bära risken. Incitamenten för god kreditgivning är noll, och således skulle detta leda till ännu mer usla krediter. Det är usla krediter, vilka framdrivits genom socialistiska resonemang om diskriminering, som skapat krisen till att börja med. Kreditgivning skall ges av företag, som har något att personligen förlora. Inte av staten.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Finanskrisen är en konsekvens av socialistiska inslag i politiken, inte liberala!

Gör inte detta!

(Jag hittar detta på 180 grader, som i sin tur refererar till WSJ online. Hittar dock inget där, eller hos FED. Vi får alltså än så länge hoppas att det inte stämmer.)

Uppdatering: Äh vafan, förresten. Läs detta & detta också!

Det här inlägget postades i diskriminering, finanskrisen, socialism. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *