Man blir stolt

Ikväll besökte jag ett Timbro-seminarium med anledning av deras 30-årsjubileum. Vid frågan om man hade lyckats påverka idéerna i landet svarade PJ Anders Linder ”Ja, för trettio år sen slängde en centerpartistisk industriminister en massa pengar i varvsindustrin, och nu säger en centerpartistisk näringsminister nej till att göra samma sak för bilindustrin”.

Visst är det så. Stå på dig Maud!, som Per Ankersjö skriver. Jag är stolt över hennes agerande i frågan, och hennes tydliga kommunikation. Att rädda banker innebär inte att alla företag skall räddas. Det sker nämligen med tvång. Jag vill inte tvingas rädda företag som inte klarar sig själva. Det funkade inte för varvsindustrin, och det kommer inte funka med Volvo.

Det är socialism, vilket jag skrivit här.
_______
Uppdatering: Nu börjar populismen få rent löjliga proportioner.

–Maud Olofsson kan bli den näringsminister som kan får begrava Volvo, sade Morgan Johansson (s), och betecknade debatten som surrealistisk.

Ohederligt är bara förnamnet. Det är Fords usla ägarskap som begraver Volvo, om detta nu skulle ske. Politiker kan inte skapa företag, och inte rädda dem heller, inte ens de allra mest populistiska vänstersossar.

Sossarna har inte lärt sig någonting! Så fort lågkonjunktur och arbetslöshet står för dörren, visar de sitt fula socialisttryne än en gång.

Det här inlägget postades i Centern, finanskrisen, Maud Olofsson. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *