Årets politiska blogg korad!

Gott nytt år, kära läsare!

Året inleds som jag hade väntat mig. Jag är nämligen inte det minsta förvånad över att HAX vann förstaplatsen i omröstningen ”Årets politiska blogg”. Ingen har förtjänat det mer. Det år som ”bloggen som politiskt vapen” (även en bok som HAX själv skrivit) slog igenom på allvar i Sverige, finns det ingen som gjort så stor nytta i bloggosfären. Grattis HAX!

För egen del kan jag ju förstås inte låta bli att intressera mig för mitt eget resultat i omröstningen. Dels för att jag är fåfäng. Dels för att jag är statistik- och excelnörd. Från Björns sammanställning kan jag lista ut att jag fått 244 poäng av de 1145 röstande. Att jämföra med exempelvis vinnaren HAX som fick 2542 poäng. Det säger kanske inte så mycket. Men om man jämför med fjolårets poäng för mig, 93 poäng, så framgår det att fler läst min blogg och uppskattat det jag skriver (fast såg poängssystemet verkligen likadant ut ifjol? Nåja). 94 personer hade röstat på min blogg, dvs lite mindre än en tiondel av de röstande.

Helt OK, tycker jag. Tack alla som röstade på mig! Jag vet inte vilken väg bloggen kommer ta under 2009, men kommer fortsätta skriva på det sätt jag finner relevant. Jag kommer skriva om det jag ser som viktigt, och inte bara för att andra skriver om det. Det är mitt nyårslöfte.

Det här inlägget postades i bloggande, Bloggen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *