Danskt träningsförmynderi

Har jag nämnt att jag avskyr sossar? Inte nödvändigtvis de faktiska personerna – jag försöker ha överseende med dem – men den politik de för. Oavsett vilket land de kommer ifrån.

Nu har de danska sossarna kommit på att befolkningen gör en massa nyårslöften om att komma i bättre form, och därför skaffar gymkort. Men eftersom många tappar sugen efter ett par månader, vill man nu FÖRBJUDA BINDNINGSTIDER FÖR GYMKORT ÖVER ETT HALVÅR!

”Her i januar synes vi jo, at vi kan klare det hele når nytårsfortsætterne skal indfries, men hvis entusiasmen for det sunde liv forsvinder om et par måneder, skal fitnesscentrene ikke bare læne sig tilbage og sige ’ærgerligt, men du har jo betalt for et helt år’. Tværtimod vil kortere bindingsperioder betyde, at centrene får et incitament i at holde os til ilden,” mener Socialdemokraternes forbrugerordfører, Benny Engelbrecht, ifølge dr.dk/syd.

Man tar sig för pannan! Det finns verkligen inga gränser för vad socialdemokrater anser angår dem, och vad de har rätt att lägga sig i. Låt mig därför ge er en enkel tumregel: Ingenting, som är en överenskommelse mellan två privata aktörer, ska ni bry er om! Låt mig ge er en till, när jag ändå håller på: Alla lagar som går ut på att vuxna människor inte kan tänka själva, är dåliga. Om träningslusten försvinner efter någon månad är det inte politikernas problem.

Lagförslaget behandlas i folketinget idag.

Det här inlägget postades i Danmark, Socialdemokraterna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *