Hamas-kanin "dödad av Israeler" i barnprogram

Jag har inte orkat blogga om denna nyhet, som jag läste i onsdags. Jag tänkte att någon annan troligen skulle skriva om den. Men det verkar inte som att nyheten har nått Sverige? Jag har haft svårt att googla fram bekräftande artiklar (180 grader refererar till Kristeligt dagblad, som dock har en bild). men rent generellt får man väl konstatera att man får vända sig till Danmark för att hitta en nyhetsrapportering som inte är fullt lika benägen att sopa negativ rapportering om ”den svaga sidan” under mattan.

Nyheten är hursomhelst att den stora rosa kaninen Assud i Hamas-teveprogrammet ”Morgondagens pionjärer”, blivit dödad av israeliska bomber. Programmet strävar dagligen att hjärntvätta Gaza-barn att bli martyrer (bokstavligen!) för Israels förstörande. Assud har tidigare sagt sig vilja ”äta judar” och ”äta danskar”, och får således sägas vara blodtörstigare än den genomsnittlige kaninen…

180 grader skriver om hur palestinska barn får se Assud skadad i en sjukhussäng och uppmanar till krig mot Israel innan han drar sitt ”sista andetag”:

I den sidste udsendelse med Assud, hvor tøjfiguren udånder på et hospital i Gaza, siger han til tv-værten, at hun skal fortsætte hans mål. Nemlig uddannelse, loyalitet og modstand. Imens Assud dør, synger to drenge om, hvordan Kassem-raketter skal regne ned over israelske civile. Og den kvindelige tv-vært siger til sit børnepublikum på den anden side af skærmen, om de så kan se, hvordan fjenden erklærer krig mod børnene, skriver Kristeligt Dagblad.

Tidigare har Hamas-tv ”dödat” den mystiska Musse Pigg-liknande figuren Farfur, och även där stod judar för ”dådet”.

Cynism är inte ens förnamnet. Fred är omöjligt så länge Hamas inte erkänner Israels rätt att existera.

Det här inlägget postades i Danmark, Israel-Palestinakonflikten, Mediakritik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *