Trevligt? Jo, men det gick väl lite snabbt ändå

Jag är för en centeruppgörelse med övriga regeringen om kärnkraft. Partiets låsning i frågan är och förblir en belastning för alliansen, och om vi samtidigt kan förhandla fram satsningar på förnyelsebar energi vore det bra. Det vore dessutom, i detta läge när Mona Sahlin märkligt nog förekommit kohandeln med mp och v och bara gett efter för dem utan strid, en god strategi för att vinna nästa val eftersom ”arbetarklassen” hör till dem som skulle drabbas hårdast av en försämrad energiförsörjning i Sverige.

Men det vete fan om detta är rätt sätt att sköta saken – ett hastigt möte med riksdagsgruppen, följt av en presskonferens där man annonserar en dylik uppgörelse? Bloggen Bent gör poänger som redan hade dykt upp i min skalle, och jag kan inte invända utan bara bekräfta det han skriver.

I snart ett års tid har jag klagat och gnällt över att riksledningen inom Centerpartiet körde över medlemmarna, partistämman och policydokumenten som finns. Då kan jag inte med gott samvete stå och hylla när det händer igen, fast i en fråga där jag håller med om ändringen.

Det finns mycket, mycket mer att säga om detta men det får bli en annan gång, eller av någon annan. Hinner inte skriva mer.

Det här inlägget postades i Centern, centeruppropet, kärnkraft. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *