Hand upp, den som tror att SMHI skulle presentera något sånt här

Danmark är på en del sätt väldigt olikt Sverige. Ibland till det sämre, men ibland är det också ett väldigt skönt och befriande land att vistas i! I Danmark bryr man sig inte så mycket om att vara politisk korrekt på det sätt som är så otroligt tröttsamt i Sverige.

Ett exempel på det är denna rapport, publicerad på DMI:s förstasida (DMI = Danmarks Meteorologiske Instistut, dvs danska SMHI). Kort sagt är det en sågning av en av de främsta klimatalarmistiska teorierna, den s.k. ”hockeyklubban”. DMI konstaterar att det inte finns statistiskt stöd för att säga att temperaturen de senaste århundradet verkligen har ökat signifikant. Det finns helt enkelt inget stöd för detta. Ridå.

Nu är detta inte första gången som en rapport publiceras som sågar klimatteorierna, och säkerligen inte sista heller. Det anmärkningsvärda är att detta publiceras på ett statligt instituts förstasida. Kan någon hävda, utan att tappa masken, att SMHI hade gjort samma sak? Om detta varit en rapport som SMHI tagit fram (vilket redan det känns osannolikt) hade den förmodligen mer eller mindre osynliggjorts någonstans långt ner i de digitala arkiven. Jag tror faktiskt att vi svenskar i gemen (och nu blir jag raljant, så stäm mig) är så inrotat politiskt korrekta att den genomsnittliga generaldirektören i ett liknande läge skulle bedriva spontan självcensur och mörka rapportens publicering.

Jag har inga bevis för detta. Bara en känsla. Heja Danmark!

Via Moderna myter.

Det här inlägget postades i Danmark, klimatalarmism, Yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *