Vänsterbråk i Malmö. Igen.

Jag orkar egentligen inte skriva någon analys om varför det blev som det blev i helgen. Alla visste redan att det skulle bli. Det börjar dessutom bli vardagsmat i Malmö med våldsamma upplopp. Och det säger jag inte för att svärta ned stadens rykte. Snarare vill jag skylla på de sittande politikerna som hela tiden underblåser de antidemokratiska tendenser som finns hos ett litet fåtal i staden (och denna gång var dessutom många tillresta från andra städer). Socialdemokraternas agerande i Malmö har delvis skapat denna situation, och mp och v:s närvaro vid demonstrationen legitimerar våldsverkarna. Två som skriver bra om detta är Niklas och Gudmundsson.

Våldsmakarna bär ansvaret för våldet, men politikerna gör också sitt genom att på olika sätt legitimera det antidemokratiska beteendet hos människor som inte respekterar demokratiskt fattade beslut. Jag har skrivit om detta tidigare, bland annat i samband med European Social Forum och de två Israeldemonstrationerna i Malmö.

För övrigt – som vanligt – måste man fråga sig var kritiken blivit av mot andra länder, som måste ses som krigiska och odemokratiska, t.ex. Ryssland.

Uppdatering 15.02: Då Reepalus haveri bedrövar, gläder det extra att det finns sossar med värderingar. Bra Jytte!

Det här inlägget postades i AFA, Israel-Palestinakonflikten, Malmö, Socialdemokraterna, Tokvänster. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *