Reclaima Rosengård från Tokvänstern

Malmöcenterns ordförande Bassem Nasr skriver i Skånska Dagbladet idag angående ”Reclaim Rosengård.

I intervjun vägrar gruppen ta avstånd från våldsaktioner och vill inte ens svara på enkla frågor såsom varför de är maskerade. Däremot är de övertygade om att de har stöd från Rosengårdsborna för denna aktion. Själv är jag säker på att så inte är fallet.

Jag är uppväxt och bor på Rosengård sedan många år. Flera släktingar bor, kanske i sammanhanget ett opassande uttryck, ett stenkast ifrån min lägenhet.

Av naturliga skäl har jag många vänner i stadsdelen och har i mitt arbete daglig kontakt med Rosengårds- bor. Jag kan helt ärligt säga att jag inte en enda gång hört att polisen skulle vara ovälkomna på Rosengård, tvärtom så är de väldigt uppskattade då de inger trygghet och snabbt kan vara på plats om nya bränder uppstår.

Både vänsterextremister som reclaimarna, och pyromankidsen i Herrgården, saknar respekt för andra människors liv och egendom, samt till rättssamhället. Aktionen kommer spåra ur, säkert som amen i kyrkan. Det bästa vi kan hoppas på är att brottsligheten begränsas till skadegörelse, och att det åtminstone kan ske några arresteranden för denna.

Högre kan man tyvärr inte lägga ribban för sina förhoppningar i dagens Sverige.

Det här inlägget postades i Malmö, rättsstat, Tokvänster, Våld. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *