Röriga Reflektioner Rörande Reclaim

Ett halvseriöst inlägg nu. Stringens utlovas ej.

Det är ganska få som gjort den här jämförelsen, så jag tänkte att jag åtminstone ska ta upp den (även om jag snuddade vid ämnet här senast).

Detta är inte första gången som man försökt reclaima i Malmö i år. Så sent som i försomras ville man protestera mot ”rikemansghettot”* i Västra Hamnen i Malmö. Även då gick folk ut ur sina hem för att försöka bevaka och bevara sin stadsdel. Det slutade visserligen inte med att de boende handgripligen avlägsnade ligisterna, såsom skedde i Rosengård i helgen, men annars visade man på liknande civilkurage.

Såhär skrev man inför VH-reclaimandet:

Vi vägrar blunda för den uppenbara orättvisan i vår egen stad. Vi ska sätta de rikas köpta trygghet i gungning.

Aha! Så ni förstår alltså själva att aktionen skulle upplevas som negativ av de boende? Så om ni nu sympatiserar med Rosengårdsborna, varför beger ni er då dit? Skulle de tycka om det, trodde ni, när Västra Hamnen-borna inte gjorde det? Självbedrägeri? För i Rosengård utlovades ju inga trakasserier, bara:

Den 22 augusti kl. 20 ordnar vi Reclaim Rosengård, en fet gatufest i rondellen intill bensinmacken på Ramels väg, som en protest mot de sociala förhållandena på Rosengård.

Alltså: Först försökte huliganerna ”reclaima” den fina delen av stan. När det gick sådär tänkte de att det kanske skulle gå bättre om de försökte i den ”förtryckta” delen av Malmö. Ja, ni vet, den där det finns hunsade proletärer, socialt utslagna, rasdiskrimerade och andra stackare. Så’na som huliganerna tror skall stå på deras sida eftersom de är företrädare för en ideologi som står på ”de svaaagas sida”.

Men det gick väl sådär, va?

Slutsats: Ingen gillar er! Folk vill ha lugn och ro i sina bostadsområden! I de fall gatufester alls skall hållas i staden, skall dessa anordnas av kommunen, såsom i torsdags under Malmöfestivalen (och gärna bjuda på artister som Thåström, det var en gatufest, det!) även om jag för egen del måste erkänna min lättnad över att festligheterna i år flyttat från slottsparken, som ligger nära min bostad.

Vilken stadsdel ska ni ”återta” nästa gång?

Jag säger bara: Stay out of Slottstaden!

_____________________________________
För övrigt gillar jag att alltid när det rapporteras, omnämns ”en bensinmack”…

…Precis som om att vi inte vet vilken mack det handlar om – ”Hmmm… undrar vilken bensinmack det kan röra sig om…” – det är ju alltid samma. Den där Preem-macken tycks vara mer obligatorisk avslutning bland vandaler i Rosengård än Max hamburgerrestaurang på Stortorget är för utfestade singlar en lördagnatt efter ”Slitage” stängt…

Varför inte bara skriva: ”Aktivisterna drog sen som vanligt till Preem-macken i slutet på Ramels väg, ja ni vet den där som alltid blir sönderslagen, belägrad, får sina släp stulna eller på annat sätt får utstå vreden.”

Det hade varit kul! 😉 Men allvarligt talat; stackars dem som jobbar där, de får utstå mycket… Det får visserligen Herrgårdenborna också, men sakerna tycks alltid kulminera kring den där jäkla macken.

* Nååååja…! Så täta är de knappast, medelklassfamiljerna i Bo01. Bege er till de flådiga Fridhemsvillorna eller för den delen vissa delar av Limhamn så hittar ni nog högre tax brackets. Men de områdena har ju varit rika länge, och inte byggts upp på senare år under spektakulära former. Det mediala genomslaget skulle väl inte bli detsamma, kan en tänka…

Det här inlägget postades i Malmö, rättsstat, Tokvänster. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *