Alla måste läsa…

… Hayek-insitutet Sveriges analys av sossarnas skatteförslag. Ska försöka formulera min egen syn på saken i ett inlägg också, men detta måste hursomhelst läsas.

Det vore trevligt om Thomas Ostros kan ta en liten paus i sossandet och skicka mig en epost dar han forklarar hur svenska foretag kan skapa fler jobb nar: a) foretagens agare ska betala mer i skatt och saledes har mindre pengar att investera i sina foretag; b) kostnaderna for att driva foretag i Sverige okar relativt andra lander nar skatterna stiger; och c) skattehojningar pressar tillbaks efterfragan i ekonomin och darmed minskar den marknad smaforetagen kan salja pa.

(…)

Det ma vara att (Reinfeldt) svavar omkring i en rosenrod Erlanderbubbla nufortiden. Men att Thomas Ostros ska sanka sig till en sa lag niva att han latsas som om det fortfarande ar 1969 trodde jag inte. Enda anledningen till att han gor det ar hans ivriga vilja att vara Kamrat Lasse till lags.

Det här inlägget postades i skatt, Socialdemokraterna, välfärdsamhället. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *