Världens lyckligaste folk

Det pratas mycket om lycka nu bland de böcker som släpps. Bland annat ska jag vid tillfälle snappa upp Johan Norbergs nya bok om ämnet och läsa. Men först har jag en annan bok att läsa som egentligen inte alls handlar om lycka i sig, annat än till titeln: Lena Sundströms ”Världens lyckligaste folk”.

Det är en bok om hur Danmark ändrats som nation de senaste decennierna, från en frihetligare version av Sverige till en nation där det största problemet ständigt tycks vara islamiseringen. Detta fascinerar även mig, så jag tycker det ska bli spännande att ta del av Sundströms analys på temat, även om jag tycker att hon ofta kan vara lite småsossig för min smak.

Jag ska försöka ge min kommentar till boken när jag läst den. Vet ej när detta blir, jag har lite annat som skall läsas först. Men jag tror att jag ska kunna ta itu med den ganska snabbt.

En kollega tipsade mig om denna bok innan den hade kommit ut, eftersom den hade kommenterats i dansk press, och han visste att jag har intresse för dansk politik i allmänhet, och det främlingsfientliga inslaget i synnerhet.

En sammanfattande kommentar av de olika recensioner som boken mött i Sverige finns hos integrationsbloggen.

Det här inlägget postades i Danmark, Dansk Folkeparti, främlingsfientlighet, Lena Sundström. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *