Suck

Det är tröttsamt att se – centerpartister som föreslår förbud mot en viss klädsel, i detta fall religiös sådan, närmare bestämt burka och niqab. Detta är ett förkastligt förslag.

Muharrem Demirok skriver:

Jag känner inte Lennart och kan därför inte säga om jag förväntade mig detta eller inte. Men Staffan känner jag väl och jag kan säga att detta såg jag aldrig komma från honom. Jag erkänner, jag är besviken.

Jag känner inte Staffan, men däremot Lennart. Och ja, jag är också besviken.

Staffan påpekar att exakt samma diskussion nyligen rasade i vårt grannland.

Det förs också, t ex i Danmark, en diskussion om bruket att bära slöja, dvs täcka sitt hår. Även denna sed rör främst kvinnor, inte män.

Jag har inte – som utlovat – återkommit med någon uppdatering av händelseutveckling i Danmark efter detta. Jag får hursomhelst intrycket av att Staffan Danielsson inte tagit del av diskussionen i Danmark utöver att läsa ett par ströingresser i Sydsvenskan. Hade han gjort det, hade han upptäckt vilket totalfiasko detta förslag blev för Konservative Folkeparti i grannlandet. I sitt försök att dansa sig in på Dansk Folkepartis väljarbas, trampade de väldigt snett.

Det visade sig dels att förslaget troligen strider mot grundlagen. Därtill hade polisen invändningar mot att det praktiska genomförandet av lagen skulle bli, låt säga, problematiskt. Ska vi arrestera kvinnorna på gatan eller tvinga dem att ta av sig plagget? Ska vi förbjuda bärandet av plagget i människors egna trädgårdar? Skall resurser fördelas till detta, från annan brottsbekämpning?

Förslaget blev ett pinsamt fiasko i Danmark för K, även om många danskar stöttade det – liksom Lennart Petterson säger sig uppleva i sin hemkommun Svalöv.

Detta är inte liberalt. Det är tom symbolpolitik. Förslag till politiska reformer som är ogenomförbara, och endast syftar till att positionera sig på ett i mina ögon mycket tveksamt politisk scenbygge. Detta fenomen har länge plågat Danmark, och tycks nu genom mitt eget parti vara på väg in i Sverige. Jag kan inte se det på något annat sätt.

Skam är bara förnamnet. Jag orkar inte skriva mer än så.

Det här inlägget postades i Centern, Danmark, förmynderi, Islam. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *