Gonatt Sverige

Riksdagen röstar igenom tilläggen till FRA-lagen, som motiveras med, bland annat, en försvarsmässig hotbild. Märkligt att man samtidigt drar ner på försvaret, kan tyckas… Ungefär som att man monterar upp övervakningskameror istället för att öka antalet patrullerande polismän. Eller vänta…? Finns det någon absurd logik i detta?

Samtidigt som man pissar på hederliga medborgarnas privatliv, bedöms stenkastande pyromaners integritet vara viktig – viktigare än medborgarnas säkerhet! Det blir den logiska slutsatsen, då man inte vill tillåta Malmös brandkårs utryckningsfordon att fotografera dessa sabotörer och därigenom kunna skydda allmänheten.

Kan någon se logiken i detta? Kanske hjälper det om man vet att riksdagsledamöterna – föga förvånande men ändå – inte ens tycks veta vad de röstar om.

PS. Jag vet mycket väl att beslutet om kameraövervakning inte tas på riksdagsnivå, jag vill bara påpeka inkonsekvensen i politikernas ”integritetsvärnande”.

Det här inlägget postades i FRA, kameraövervakning, Malmö, personlig integritet, Våld. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *