Debattens vågor går höga

Det förtjänar att uppmärksammas att det nu på flera håll inom centerpartiet lyfts högljudda kritiska röster. Inte för att dessa inte lyfts tidigare, utan för att de nu får bekräftelse genom sjunkande väljarstöd och kan skänka en förklaring till detta. Jag ser det personligen som en logisk konsekvens av partiets agerande.

Henrik Sjöholm var en av de viktigaste strategerna bakom centerns förnyelse. Hans ord torde väga tyngt i detta läge, när han nu skriver på Newsmill.

Även om det under alla omständigheter hade varit svåra frågor att handskas med, så hade problemen förmodligen varit mindre om partiet tydligt markerat att man ”härtill var nödd och tvungen” och således accepterat politiken under protest. I FRA-fallet valde man rentav motsatt väg och har, från tid till annan, framstått som entusiastiska anhängare av en lag man före valet till och med explicit var kritiska till.

Amen!

Det här inlägget postades i Centern, Henrik Sjöholm. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *