Malmöcenterns kandidater kommenterar Reepalus uttalanden om stans judar

Malmöcenterns ordförande respektive vice ordförande, Erika Hedblom och Ilan Sadé samt riksdagsledamot och -kandidat Fredrick Federley skriver idag en utmärkt debattartikel i Skånska Dagbladet om Ilmar Reepalu. Jag tycker det är mycket skönt att se att Malmöcentern tar officiellt avstånd från hans uttalanden.
Malmös högste politiker lägger alltså ett ansvar på den som uttrycker för honom misshagliga åsikter för de hot och förföljelser som detta kan alstra. Vår poäng är att det är fullständigt likgiltigt vad den judiska församlingen anser och inte anser om israelisk politik, eller om ett enskilt krig. För övrigt stod församlingen över huvud taget inte som arrangör av manifestationerna ifråga, men noggrannhet med fakta har ju inte precis kännetecknat Reepalus övriga uttalanden i ärendet. Oavsett vilket – inte ett hårstrå skall krökas på någons huvud för att den grundlagsskyddade yttrandefriheten tas i bruk. Inte ett ägg skall kastas och inte ett hot skall uttalas. Så enkelt är det, men så svårt skall det uppenbarligen vara för ledaren i den stad som på papperet torde vinna Sverigemästerskapet i politisk korrekthet.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *