Riktigt mod, när det som bäst behövs

Återigen… kan inte hålla mig från att skriva om detta eftersom det är ett så engagerande ämne. Vill bara tipsa om David Heibrandts artikel här.

Han har för evigt blivit stämplad som pedofil, ett av de värsta stigman den moderne mannen kan drabbas av. Allt på grund av vad man hoppas är en obetänksam lucka i lagen, men som sannolikt inte är det utan snarare en högst medveten glidning mot ett generellt tankeförbud.

Att ingen från regeringshåll, med FRA-debaclet i färskt minne, ännu gått ut och bett om ursäkt och förklarat att det här inte alls blev som det var avsett är för mig fullkomligt oförståeligt. Valet kommer att avgöras av marginalväljarna, så det absolut viktigaste för bägge sidorna i det här läget måste vara att skapa en stark plattform för att motivera befintliga väljargrupper till att gå och rösta. När regeringen som nu istället väljer att återigen attackera yttrandefriheten och den personliga integriteten på den digitala arenan så visar man att man inget förstått. Genom det så driver man också unga liberaler i riktning mot Piratpartiet, vilka till skillnad från vänsteralliansen är ett valbart alternativ för denna målgrupp.

David tar upp två aspekter som jag själv berört. Dels regeringens tystnad i frågan, som jag skrev om här.

Dels pedofilstigmat.

Och det var det sistnämnda som fick mig att skriva denna kommentar, för jag vet inte om det framgick tillräckligt; Jag hyser den djupaste respekt för Simon Lundströms mod. De flesta som anklagats för pedofilbrott skulle – trots att de var oskyldiga – hålla tyst av skam. Skam för stigmat det ger att anklagas för det fulaste brott man kan föreställa sig. De flesta skulle gömma sig och till varje pris försöka förhindra att omvärlden fick höra anklagelserna.

Men Simon vet att han är oskyldig. Han ser igenom stigmat och säger: ”Varför ska jag ta hänsyn till det? Varför ska jag skämmas för anklagelser som är falska?” Han träder fram – inför hela svenska folket – och förkunnar sin oskuld. Med bravur därtill.

Det kräver en enorm integritet. Det kräver karaktär. Det kräver mod. I en omfattning som jag tror mycket få besitter.

Jag tror inte det finns något jag älskar mer än människor som vägrar skämmas.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar till Riktigt mod, när det som bäst behövs

  1. Daniel Olsvenne skriver:

    Svårt att tänka mig en jobbigare situation att bli uthängd för i media.Simon är fan modig.

    På riktigt.

  2. Pingback: Mangafallet mellanlandar i hovrätten | OLSVENNE

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *