Världens mest förträffliga land

Apropå det jag skrev igår. Danske borgerliga bloggaren (fd Venstre, motsvarande fp, typ) Jarl Cordua skriver såhär:

”We in Sweden”. Sådan indledte en svensk EU-parlamentariker med noget begrænsede sprogkundskaber altid sine taler i den liberale ELDR-gruppe i slutningen af 90’erne. (På de møder, hvor tolkene ikke var til stede forstås)

Min daværende chef som selv repræsenterede de danske liberale i EU-parlamentet ironiserede stærkt over, hvad han opfattede som svenskernes aldrig svigtende evne til at glæde sig over egen fortræffelighed og politiske indretning, som derfor efter deres mening skyndsomt burde eksporteres til resten af verden. Det var i hans udlægning, at svenske politikere nærmest opfattede det, som at EU havde meldt sig ind i Sverige og ikke omvendt!

Och visst är det svårt att inte dra på smilbanden åt detta. Jag avgav en kritisk svada igår, men om jag får lov att nyansera en smula, så har mitt utlandsarbete fått mig att inse att Sveriges perspektiv på saker och ting kanske inte är det enda perspektivet. Sverige är inte världens bästa, mest perfekta, mest framstående och modernaste land. Och även jag upplever denna attityd som påtaglig, och mycket tröttsam.

Hursomhelst får jag medhåll:

Men er det en stor nok sag til, at Europarådet skal indblandes, som V-udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen foreslår? Nej selvfølgelig ikke. Der er tale om politisk – og populistisk -drilleri og et “tak for sidst” til det i gennem mange år VKO-kritiske selvgode svenske meningsestablishment, som efter min vurdering er domineret af centrum-venstre-synspunkter. Jeg tror dog, at Venstre og de konservative står sig bedst ved i forhold til svenskerne ikke at overspille i sagen.

Så, som jag skrev igår, man ska komma ihåg att det är ett fåtal populister som ägnar sig åt denna typ av skadliga utspel. Låt oss hålla det i minnet när vi bemöter anklagelserna.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *