Alliansrösta för välfärdens skull och för att beröva SD makten

Uppdaterad: Socialdemokratiske Björn Isberg håller med mig!

SD får 6% och kommer in i riksdagen enligt senaste mätningen, men alliansen får å andra sidan en statistiskt säkerställd ledning med hela 8,3%! Den nuvarande regeringen får således egen majoritet ännu en gång om detta blir verklighet.

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet tappar alla i stöd, enligt mätningen, som publiceras i Dagens Nyheter och Sydsvenskan.

– De måste locka över borgerliga sympatisörer den sista veckan för att kunna vända det här, säger Synovates opinionsanalytiker Nicklas Källebring till Dagens Nyheter.

Vi kan nog mer eller mindre konstatera att det är kört för de rödgröna att få fler mandat än alliansen. Let’s face it, hörni.

Men denna mätning ger desto mer anledning för alliansvalarbetarna att lägga in högsta växeln inför slutrundan. Vad ska man då göra, om man är rödgrön supporter? Jag utgår ifrån att det finns många bland socialdemokraternas och miljöpartiets supportrar som avskyr SD och samtidigt inser att det nuvarande regeringssamarbetet trots allt fungerat ganska bra.

Exempelvis skrev den danska affärstidningen Børsen igår (ej online tyvärr men jag har scannat in lite av pappersartikeln) att Sverige vid årets slut beräknas ha EU:s lägsta budgetunderskott, och att landet redan har den högsta tillväxten.

Oavsett vad man tycker om alliansregeringen måste man inse att det är detta som skapar förutsättningar för välfärd och sysselsättning och det Sverige som vi alla vill ha. Det är resultatet av ansvarsfullt regeringsarbete.

Framgångar för alliansen är nu det enda sättet att beröva SD deras inflytande under nästa mandatperiod.

Därför, vänsterväljare, uppmanar jag er – rösta borgerligt i år!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *