Rimliga brottspåföljder för olika sorters brott

Förtroendet för rättsamhället bygger på att straffen någorlunda överensstämmer med det som brukar kallas ”det allmänna rättsmedvetandet”. Detta är min åsikt och det glädjer mig att Centerns rättspolitiske talesman Johan Linander återger den mer eller mindre ordagrant i Riksdag & Departement, med anledning av att man utreder förhållandet i straff mellan vålds- och narkotikabrott:

– Vi måste hitta ett utdömande av straff som ligger nära det allmänna rättsmedvetandet, och att det blir en rimlig avvägning mellan de olika brotten. Det handlar om förtroendet för rättsväsendet, säger Johan Linander, rättspolitisk talesman för Centern och vice ordförande i justitieutskottet.

Bra sagt! Det glädjer mig att man tar frågan om rimligheten i skillnaden mellan olika brottspåföljder på allvar.

Det här inlägget postades i Narkotikapolitik, rättsäkerhet, Rättssäkerhet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *