Mansnätverket

När det gäller jämställdhetsdebatten, är min utgångspunkt att människor skall behandlas lika oavsett vilket kön de tillhör. I svensk jämställdhetsdebatt tycker jag att detta perspektiv alltför ofta saknas. Jag vill därför tipsa om Mansnätverket, som lanserade sin hemsida igår. Mansnätverket säger sig vilja belysa den andra sidan av jämställdhetsdebatten: Mansfrågorna. Jag gillar initiativet, och hoppas att det kan leda till en framtida debatt som präglas mer av balans och mindre av skam- och skuldbeläggande. Nätverket förefaller ha som ambition att driva en opinionsbildning som utgår ifrån ovan nämnda likabehandling, och inte särbehandling. Det är i alla fall min förhoppning.

Sist men inte minst vill jag tipsa om denna lysande artikel om den manliga sexualiteten – ett bra startskott för en mer nyanserad debatt.

Dessutom matas jag som alla andra i vårt samhälle med ett mansideal där vi män, särskilt på det sexuella området, skall vara handlingskraftiga, självsäkra och driftiga. Jag suckar och undrar hur jag som man skall kunna utöva min sexualitet utan att trampa snett? Män som vågar ta för sig riskerar ju att ses som egocentrerade mansgrisar, och de som inte vågar matchar inte mansidealet och riskerar därmed att ses som veka och mjäkiga.

Det här inlägget postades i feminism, jämställdhet. Bokmärk permalänken.

Ett svar till Mansnätverket

 1. Fredrik skriver:

  Hej Martin!

  Kul att du gillar initiativet, och att du uppskattade min text om manlig sexualitet.

  Jag kan intyga att MN-initiativet verkligen inte handlar om att spä på någon polarisering mellan könen, utan om att vi vill utgöra ett (hittills tämligen saknat) komplement i jämställdhetsdiskussionen. Rimligtvis måste det finnas plats att förbättra för både män och kvinnor!

  Mvh;
  Fredrik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *